Stanley is 20 jaar en is net begonnen met het tweede jaar van zijn studie Finance, Tax and Advice. Wij spraken hem over zijn bijbaan met Brandstof en hoe hij dit combineert met zijn studie.

“Eerst was ik helemaal niet van plan om te gaan studeren”, begint Stanley zijn verhaal. “Ik had namelijk de ambitie om professioneel wielrenner te worden. Nadat ik een aantal keer Nederlands kampioen was geworden, leek dat een realistische toekomstdroom. Maar toen bleek dat ik hartproblemen heb, waardoor dat beeld in één keer veranderde.” In plaats van professioneel wielrenner werd hij student. In het begin een pittige omschakeling, want als je niet verwacht om een studiekeuze te moeten maken, is dat best even wennen.

“Ik besloot wel meteen door te pakken en ging kijken welke studie er bij mij past. Wiskunde en rekenen vond ik altijd leuk om te doen, dus dat was mijn uitgangspunt. Uiteindelijk werd het Finance, Tax and Advice.” Eenmaal begonnen aan de studie, heeft Stanley het wel naar zijn zin. “Ik heb nu het gevoel dat ik echt iets leer. Dat had ik op de havo niet. Financieel advies is mijn lievelingsvak. Samen met een klant kijken naar een vraag of probleem, om vervolgens met een oplossing te komen waar iemand echt iets aan heeft: dat vind ik het leukste om te doen.” En die kennis gaat hij later zeker in de praktijk brengen, want het is zijn doel om uiteindelijk een eigen advieskantoor te openen.

Om alvast ervaring op te doen, heeft hij nu een bijbaan bij Brandstof. “Ik werk bij een grote bank, op de afdeling ‘acceptatie en beheer’. Hier voeg ik nieuwe klanten toe en controleer ik de aanvragen voor financiële producten. Het is een mooie basis om dingen te leren. Wat echt grappig is om te merken, is dat ik nu dingen van school in de praktijk terug zie komen. Dan hebben mijn collega’s het ergens over en denk ik: dat heb ik gehad bij economie!”

Zijn bijbaan valt goed te combineren met de studie. “Ik kan mijn eigen uren inplannen, dus dat is wel heel relaxt. Dan werk ik bijvoorbeeld tot 13 uur, zodat ik erna nog naar school kan. Dit kan ik zelf inplannen. Daarnaast krijg ik een goed salaris en kan ik relevante ervaring opdoen.” Stanley heeft een duidelijk doel voor ogen als het gaat om sparen. “Nu werk ik voornamelijk om mijn studie te bekostigen en te sparen. Het doel is om na mijn studie meteen een huis te kunnen kopen. Maar natuurlijk gebruik ik mijn salaris ook voor een avondje uit of vakantie met vrienden.”

Naast zijn werk is er tijd voor ontspanning. “We hadden laatst met alle Brandstof-collega’s een borrel op kantoor. Dat was erg gezellig. En dat hoort er ook bij: af en toe een borrel drinken en het een keer niet hebben over werk. Dat is top.”

Wil jij net als Stanley een bijbaan bij Brandstof? Bekijk dan nu onze open vacature.