Tim is 19 jaar en studeert Fiscaal Recht. Momenteel zit hij in zijn derde jaar. Daarnaast werkt hij bij Brandstof. Hoe dat is? Daar vertelt hij je meer over.

Al bijna een jaar werkt Tim bij Brandstof. Eerst als talentsourcer op het hoofkantoor, nu bij een grote bank. Dit naast zijn studie. “Ik heb deze studie gekozen omdat de combinatie van financiën en recht me erg aanspreekt. Accountancy zou bijvoorbeeld niks voor mij zijn, omdat je dan de hele dag met cijfers bezig bent. Juist de combinatie met recht vind ik mooi.” Op school haalt Tim goede resultaten. “Ik heb mijn propedeuse gehaald en ben net gestart met het derde jaar. Dat gaat hartstikke goed. Hierna ga ik een premaster doen in Tilburg, ook Fiscaal Recht. Om vervolgens door te stromen naar de universiteit. Welke studie het dan wordt, weet ik nog niet. Maar ik weet wel dat ik hierna nog verder wil studeren.”

Naast zijn studie doet hij al werkervaring op in de vorm van een bijbaan. “Ik werk nu bij een bank, op de afdeling ‘acceptatie en beheer’. Hier screen ik nieuwe klanten, om te checken of de bank de dienstverlening bij deze klant kan starten. Als ze door de check heenkomen, kunnen ze een rekening openen. Ik vind het leuk om te doen. Mijn collega Christof ken ik nog van de tijd dat ik op het hoofdkantoor werkte en daar werk ik nu ook weer mee samen. Dat is heel gezellig. De andere collega’s zijn dat ook. Laatst hadden we een borrel met z’n allen op kantoor, dat was echt een leuke avond.”

De combinatie van zijn bijbaan met zijn studie bevalt Tim prima. “Het is nu helemaal makkelijk te combineren, in corona-tijd. Ik kan namelijk vanuit huis mijn werk doen. Wat ik heel fijn vind, is dat ik zelf kan inplannen wanneer ik werk. Iedere maand vul je het rooster in en plan je zelf in op welke dagen en welke tijden je aan de slag wil. Dit kan ook ’s avonds. Dus soms heb ik overdag school en kan ik in de avonduren nog werken.”

Voor een student verdient Tim goed. “Zeker als je het vergelijkt met wat je verdient in de horeca of als vakkenvuller in de supermarkt. Het is belangrijk om goed te verdienen, maar minstens zo belangrijk is dat ik het gevoel heb dat ik echt onderdeel ben van een team. Deze bijbaan is perfect voor een student. Je doet ook ervaring op in zakelijke wereld.”

Wat de toekomst voor hem in petto heeft, weet Tim nog niet. “Ik ga in ieder geval nog een paar jaar studeren. Uit huis gaan staat wel op de planning. Maar verder plan ik niet zoveel vooruit. Ik leef bij de dag!”

Wil jij net als Tim een bijbaan bij Brandstof? Bekijk dan nu onze open vacature.